Pure race · Backgammon.se
1/5

Pure race

Med "pure race" menas ett spel där motståndarna inte har någon kontakt med varandra, som genom att t.ex. blockera en tunga på motspelarens hemmaplan, man går helt enkelt in för att få hem sina marker så fort som möjligt och sedan flytta ut dem från brädet. För en nybörjare kan detta vara en bra spelstrategi.

Holding game · Backgammon.se
2/5

Holding game

Holding game är ett positionsspel där man har ett ankare (en tunga som är blockerad av två eller flera brickor) på motspelarens hemmaplan. Målet är att hindra motspelaren att ta hem sina marker så länge som möjligt.

Blitz · Backgammon.se
3/5

Blitz

Målet i en Blitz är att stänga ute motspelaren genom att blockera tungor på hemmaplan när motspelaren har en eller flera brickor på barriären.

Blockadspel · Backgammon.se
4/5

Blockadspel

Blockadspel är ett spel där man spärrar in motspelaren bakom en blockad av flera tungor. Den ultimata blockaden är "prime" - blockad av sex tungor.

Back Game · Backgammon.se
5/5

Back Game

Back game är en strategi som man kan använda när man har kommit betydligt efter i spelet, och har en eller flera ankare på motståndarens hemmaplan. Planen är att vänta på att motspelaren lämnar en blotta, och därefter slå ut motspelarens bricka. För att sedan förhindra att motståndaren tar hem sin utslagna bricka måste man lägga en blockad, helst en "prime" på motståndarens hemmaplan.

Testa andra spel online

Poker.se · Backgammon.se

Poker.se

Störst i Sverige på poker

Spela nu
1x2.se · Backgammon.se

1x2.se

Odds & betting online

Spela nu
Trav.se · Backgammon.se

Trav.se

Gratis travtips varje dag!

Spela nu